Arany nyaklánc tisztítása

2009.04.04. 13:51 - *Admin

Az aranyláncot legjobban úgy tisztíthatjuk, ha lemossuk szappanos forró vízzel, alkohollal, majd tiszta vízzel leöblítjük és megszárítjuk.

Az aranyláncot időnként elég puha ronggyal áttörölni. Azonban ha nagyon piszkos, áztassuk be alkoholba, majd fogkefével óvatosan keféljük át a szemeket. Utána vízzel mossuk le, és finomszövésű ronggyal töröljük szárazra.

Ezüst nyaklánc tisztítása

2009.04.04. 13:51 - *Admin

1. A nagyobb, sodrott láncok szemei közé ékelődött szennyeződést óvatosan fogkefével és samponnal tudjuk eltávolítani, esetleg a nagyonn darabok esetén csipesszel is próbálkozhat, akinek van türelme :)

2. Ezüst nyakláncot szarvasagancs porral, majd vas-oxid porral is tisztíthatunk, a porokat vízzel nedvesítsük meg kissé. Tisztítás után a láncot vízzel mossuk le és szárítsuk meg.

3. Ha kormot vagy szivarhamut szórunk egy flanelkendőre, és ezzel az ezüsttárgyakat bedörzsöljük, visszanyerik eredeti fényüket.

4. Egyes ékszerboltokban külön erre a célra (ezüst tárgyak tisztítása) lehet kapni speciális folyadékot, érdemes tehát kérdezősködnünk.

Nyakláncok tárolása

2009.04.04. 13:50 - *Admin

A nyakláncokat tanácsos külön-külön puha textíliába vagy zacskóba csomagolni és így tárolni, mert kevésbé fognak megsérülni.

Az ezüst nyaklánc kevésbé színeződik el, ha alufóliában tároljuk.

A nyakláncokat mindig kapcsoljuk össze tároláskor, így kisebb az esélye, hogy csomók keletkeznek.

Nyaklánc kicsomózása

2009.04.04. 13:49 - *Admin

Ha a nyakláncunk összecsomózódott, a láncra cseppentsünk folyékony szappant vagy étolajat, és két nagyobb tűvel bogózzuk ki. A csomók kialakulásának valószínűségét csökkenthetjük, ha úgy tároljuk a nyakláncainkat, hogy a láncvégeket összekapcsoljuk.